2024. szeptember. 21, szombat
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Célpontban a közös lövészet
2024-06-24 11:25:48, Városi hírek


Május 19-én a reggeli óráktól a Tardy-sziki lőtéren a Bihari Lövészklub a városnapi rendezvényekhez csatlakozva két versenyt bonyolított le egy időben: a „Berettyó Kupa”muzeális-elöltöltő fegyveres lövészversenyt és a Kiskaliberű precíziós puska minősítő versenyt.

 
A kedvező időjárás, a baráti, családias hangulatú légkör ellensúlyozta a fegyverropogásoktól hangos verseny izgalmait. A Bihari Lövészklub szervezői Hegedűs Péterrel az élen ezen a napon is remek kikapcsolódási lehetőséget biztosított a jelenlévők számára kortól, nemtől függetlenül, a lövészet iránt érdeklődők, és abban aktívan résztvevő nevezők, versenyzők részére.
 
A lövészklub az MHSZ lövészszakosztályából alakult 1990-ben Lövész és Tömegsport Klub néven. Elsődleges feladata az volt, hogy megőrizze a lőteret és a meglévő értékeket a város és a térség lövészetet szerető, kedvelő lakói számára. Jelenlegi nevét a klub 2002-ben vette fel, hogy ezzel is jelezze a térséghez tartozását. A klub alapítói már a kezdetektől fontosnak tartják, hogy a kistérség és a város polgárai részére lehetőséget biztosítsanak a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltéséhez.
 
A „precíziós” versenyszámban összesen 20 versenyző mérte össze tudását és fegyverét, amelyben  a Bihari Lövészklub csapattagja állhatott a dobogó legfelső fokára, és előkelő helyen szerepeltek az elöltöltős versenyszámokban is. A versengés mellett – a nyílt nap keretein belül – fegyverbemutatókkal is várták az érdeklődőket, az eseményt közösen elfogyasztott ínycsiklandó ebéddel zárták.
 


Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink