2024. április. 25, csütörtök
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  95 éves a levente medence
2022-06-23 09:24:53, Frissítve: 2022-08-16 09:59:25 - Városi hírek


Már 95 éve szolgálja a fürdőzni vágyókat a Bihar Termálliget levente medencéje. Ebből az alkalomból a strand- és termálfürdő egy tablókiállítás keretében mutatja be a nagy múltú medence történetét, de a medence 1927-es – Leventeházzal közös – felavatásáról egy kisfilmet is megtekinthetnek az érdeklődők.

 
A jubileumi eseményen Muraközi István azt mondta, bár egy majdnem 100 éves medencét ritkán szoktak megünnepelni, a levente medence esetében azonban két dolog is indokolttá teszi ezt.
 
Városunk polgármestere hozzátette: bár a levente medence megélte a II. világháborút, a kommunizmus, illetve a szocializmus évtizedeit, ennek ellenére még napjainkban is kiszolgálja az összes generációt, valamint nagy szerepet játszik a gyermekek egészséges életmódra nevelésében is.
 
Véli a Herpály-Team Kft. ügyvezető igazgatója. Zámbori Péter beszélt továbbá – az elmúlt évtizedek mellett – azokról a jövőbeni fejlesztésekről is, amelyek a termálligetben valósulnak meg.
 
A június 14-ei programon elhangzott: a Bihar Termálliget céljai között szerepel, hogy – az önkormányzattal, annak intézményeivel, valamint civil szervezeteivel együttműködve – városunkat egy vonzó turisztikai célponttá alakítsa.
 


Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink