2024. május. 1, szerda
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Mesés foglalkozások nyáron a Bodorkában
2022-08-26 09:12:41, Városi hírek


Mosolygó arcok, kreatív, lelkes gyerkőcök, színes és érdekes foglalkozások. Így lehetne röviden összefoglalni a Bodorka NépmesePont augusztusi közösségi programját. A mesepont két turnusban, júliusban, illetve augusztusban egy-egy élményprogrammal várta azokat a gyerekeket, akik egy jó közösség részeként hasznosan, felszabadultan és persze vidáman szerették volna tölteni a nyári szünet egy részét.

 

Nem meglepő, hogy a gyerekek ilyen jól érezték magukat, hiszen a mesepont vezetői többek között népi játékokkal, dramatikus és anyanyelvi játékokkal, kézműves tevékenységekkel, és persze mesével várták az ötnapos programsorozat résztvevőit.

A második, augusztusi turnus minden programja kapcsolódott valamilyen formában a népmesékhez, tematikája pedig Berettyóújfalu helyi értékei köré épült. Így például „A csonkatorony” című mesével ismerkedhettek meg a gyerkőcök. A Herpályi Csonkatoronyról szóló történet fő karakterei a Nap és a Hold, ezért olyan papírszélcsengők, illetve mézeskalácsok készültek, melyek a két égitestet ábrázolják.

A hét folyamán az élőszavas mesehallgatás mellett bábelőadás színesítette a mesés programok sorát. A gyerekközönség a „Jutka szerencséje” című mesejátékot tekinthette meg, melyet az egy éve alakult Bodorka Bábcsoport adott elő a művelődési ház színháztermében.

A Bodorka NépmesePont vezetői a helyi értékek mellett a furtai hímzést is bemutatták. A gyerekek a jellegzetes motívumokat nem csak a sablonokon, illetve a már kész abroszokon tekinthették meg. Ők maguk is elkészíthették saját, névre szóló erszényüket.

Hogy milyen foglalkozások tették igazán élménydússá az öt napot, arról maguk a résztvevő gyerkőcök beszéltek.

A Bodorka NépmesePont egy élményekben gazdag, eseménydús nyarat tudhat maga mögött. A mesepontban szeptembertől visszaáll a „tanév rendje”, újra komplex mesefoglalkozások várják majd az óvodásokat és a kisiskolásokat.



Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink