2024. április. 27, szombat
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Zenei sokszínűség a Szent István-napi rendezvényen
2022-09-15 09:56:29, Városi hírek


Az Aqua Manók gyermekműsora nyitotta a Szent István-napi programok sorát városunkban.

 

A családi kisvállalkozás 2011 óta áll a szórakozásra vágyó gyermekek és családok szolgálatában. Az Aqua Manók mindig a jókedvre fektetik a hangsúlyt, céljuk, hogy a résztvevők élményekkel telve távozzanak műsoraikról. Nem volt ez másként az augusztus 19-ei alkalmon sem.

A zenés interaktív műsort követően a rapzene rajongóinak kedveztek a szervezők. A jó hangulatért az egyik legnagyobb hatású magyar hip-hop csapat, az Animal Cannibals felelt.

Az 1989-ben alakult Animal Cannibals népszerűsége máig töretlen. Ennek kapcsán arról kérdeztük Ricsipít és Qka MC-t, a mai előadók, csapatok lehetnek-e annyira sikeresek, illetve közismertek a rap műfajában, mint amilyenek ők is már több mint 30 éve.

Szent István napjához kapcsolódó dalok is felcsendültek Koroknai Árpád, a Zorall és KORI zenekarok frontemberének előadásában.

Őseink csatáinak hangulata, mindennapi életének pillanatai elevenedtek meg a Kurul Dobosok műsorában.

A 2009. március elején alakult formáció tagjai saját maguk készítik dobjaikat, melyek mellett más különleges hangszerek is szerephez jutnak a fellépéseken.

A nap csúcspontja a kettő órás Nagy Feró és a Beatrice koncert volt, melyre több százan voltak kíváncsiak.

Habár az együttes az évek során többször feloszlott, majd újjáalakult, valamint a tagokat illetően is történtek változások, a Nagy Feró és a Beatrice még napjainkban is hatalmas rajongótáborral rendelkezik, illetve fellépésekben sem szűkölködik.

Nagy Feró három évig volt az X-Faktor és „A Dal” c. műsorok zsűritagja, melyekben sok kezdő előadó, illetve együttes bontogatta szárnyait. A Kossuth-díjas rockzenésztől megtudtuk, nagy drukkere a fiatalabb énekeseknek és zenekaroknak, akiknek azt tanácsolja, másolás helyett próbáljanak új zenét csinálni.

A fantasztikus hangulatú koncerten a közönség a zenekarral együtt énekelte a Beatrice legnagyobb slágereit, amely méltó lezárása volt az estének.



Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink