2024. április. 25, csütörtök
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Önkéntes előkészület a város napja előtt
2023-05-30 13:21:30, Városi hírek


Így fogalmazta meg a Szeretethíd lényegét Szabóné Nagy Andrea. A Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes napjai évente mintegy 15 ezer embert mozgatnak meg a Kárpát-medencében. A kezdeményezéshez a hagyományokhoz híven Berettyóújfalu is csatlakozott – a város napi programsorozat részeként.

 

A rendezvény Szabóné Nagy Andrea megnyitó áhítatával kezdődött. A református lelkipásztor János evangéliumából idézett, hogy felhívja a figyelmet a szeretetre, vagyis az önkéntes alkalom egyik fő alappillérére.

A Református templomban összegyűlteket az alkalom védnöke, Muraközi István köszöntötte. Hangsúlyozta, a Szeretethíd már a május 23-i város nap előkészülete. A polgármester elmondta, az önkéntes rendezvény hasonló ahhoz, mint amikor otthonunkban készülődünk egy ünnepre.

A városban több önkéntes csoport szolgált. Voltak, akik a Református templomot varázsolták tisztává, emellett voltak, akik szemetet szedtek a város különböző pontjain. A Fényes Ház Idősek Otthonába versszolgálattal érkeztek, hogy egy kis vidámságot vigyenek a bentlakók hétköznapjaiba.



Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink