2024. április. 24, szerda
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Emlékkonferencia a bihari és a szabolcsi hajdúságról
2023-05-30 13:43:08, Városi hírek


Idén 415 éves Berettyóújfalu. Ennek alkalmából tartott emlékkonferenciát a Bihari Múzeum. A város napjához kötődő rendezvénysorozat részeként a bihari, illetve a szabolcsi hajdúság évszázadait mutatták be.

 

Az előadókat, valamint a hallgatóságot Muraközi István a több mint négy évszázados város nevében köszöntötte. A polgármester arról beszélt, a Bihari Múzeum dolgozói számára fontos, hogy a megőrizzék az emberekben a helyi identitástudatot többek között konferenciák, illetve rendszeres publikációk révén.

Kállai Irén a Bihari Múzeum közel 50 éves történetét elevenítette fel köszöntőjében. Hangsúlyozta, az intézmény 1974-es alapítása óta hatalmas fejlődésen ment át, amit sem a járványhelyzet, sem a takarékossági intézkedések nem tudták megállítani. A Berettyó Kulturális Központ igazgatója hozzátette, a múzeumnak a kulturális központtal együtt a jövőben is fő feladata lesz az értékek megőrzése, védelme, valamint elérhetővé tétele.

A május 22-i alkalom előadásait, illetve azok tematikáját Dr. Török Péter ismertette.

Az előadások célja nem csak a múlt feltárása. A Bihari Múzeum vezetője úgy véli, ha nem ismerjük a múltunkat, nem tudunk jövőt építeni sem. A konferencián ismertetett adatok és emlékek olyan információkkal szolgálnak, melyeket a jelenben is hasznosítani lehet.



Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink