2024. július. 27, szombat
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Értékek Európája
2024-06-10 12:23:22, Városi hírek


Az Értékek Európája című vándorkiállítás érkezett Berettyóújfaluba, a Nadányi Zoltán Művelődési Házba. A tablókból álló tárlat az európai kereszténydemokrata politika múltját, és jelenét mutatja be. A KDNP helyi szervezete által szervezett programon pódiumbeszélgetést is hallhattak, az Európai Unió alapelveiről, a kereszténydemokrata gondolkodás meghatározó szerepéről.

 
Napjainkban jól látszik, hogy az Európai Unió alapelveitől sok tekintetben eltávolodott, és a jövőnk szempontjából fontos, hogy az alapításkor megfogalmazott eszméihez, gondolatisághoz, értékeihez visszatérjen – fogalmazott Muraközi István polgármester köszöntőjében.
 
Hidas Dóra a kiállítás kapcsán úgy fogalmazott, annak egyik fő témája a kereszténység európai szerepe. Az Európai Parlamenti képviselő-jelölt hangsúlyozta, Európa csak akkor lehet erős, ha azt erős tagállamok, nemzetek alkotják, melyek meg tudják őrizni szuverenitásukat.
 
A beszélgetés résztvevői korunk migrációs és demográfiai problémáival, a háborús helyzettel is foglalkoztak. Az előadok között volt Gaal Gergely, a Dialógus Alapítvány alapítója és Bálványkövi István a kuratóriumi elnöke, valamint Nagy-Dénes András,  az Alapjogokért Központ Közép- és kelet európai koordinátora.
 


Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink