2024. július. 13, szombat
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Lezárultak az érettségi vizsgák
2024-07-09 13:32:46, Városi hírek


Országosan összesen közel 113.000 diák tett érettségi vizsgát az elmúlt hónapokban. Az idei év különlegessége, hogy a most vizsgázott középiskolás tanulók az elsők, akik a 2020-ban változott új NAT rendszer szerint tanulhattak, illetve adhattak számot tudásukról. Stábunk a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Arany János Gimnázium és Technikumának vezetőjét kérdezte az eredményekről, tapasztalatokról.

 
A már megkönnyebbült, bizonyítványukra várakozó diákokat arról kérdeztük, hogy izgultak-e. Esetleg van-e olyan hasznos trükk, tipp, vagy egy ötletes kabala a zsebükben, amivel sikerült a vizsgadrukkjukat csillapítani.
 
Arra a kérdésünkre, hogy vannak-e terveik a jövőre nézve elmondták, milyen területen szeretnének továbbtanulni, és melyik felsőoktatási intézménybe jelentkeztek.
 
Bár az érettségi vizsga jelentősége abban áll, hogy lezárja a középiskolai tanulmányokat, illetve nélkülözhetetlen a továbbtanuláshoz, a felsőoktatásba történő belépéshez is. A tanulók itt megszerzett vizsgaeredményei jelentősen befolyásolják a bejutási esélyeiket a népszerűbb egyetemi, felsőoktatási képzésekre, szakokra. 
 


Kapcsolódó képgaléria:Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink