2024. július. 13, szombat
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Megújult iskolaépületet adtak át Mikepércsen
2024-07-09 13:49:38, Városi hírek


740 millió forint értékű központi költségvetési forrásból valósultak meg fejlesztések a Berettyóújfalui Tankerületi Központ illetékességi területén működő Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

 
A megújult épület átadóján jelen volt Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium egyik államtitkára, mivel ez az intézmény volt a fejlesztés beruházója.
 
Idézte fel a mikepércsi tanintézmény megújulásának kezdetét Vitányi István. Az országgyűlési képviselő hozzátette: a településen azzal a gonddal küszködtek, hogy az iskolában nem volt annyi hely, mint amennyi gyermek, de most már modern körülmények között tanulhatnak a diákok.
Hajnal Gabriella arról beszélt, mióta ő vezeti a Klebelsberg Központot, mintegy 100 helyszínen adhatott át személyesen új vagy megújult iskolát. – Ez csupán töredéke annak, ami egyébként az elmúlt években történt, hiszen csak a Klebelsberg Központnak, illetve a tankerületi rendszernek közel ezer intézménye újult meg, és ez több száz milliárd forintot jelent. A Klebelsberg Központ elnökének beszédéből az is kiderült: a beruházás ideje alatt az iskola akkori 13 osztályának elhelyezését közel 112 millió forint értékben támogatták.
 
Fogalmazott Mikepércs kapcsán Pajna Zoltán, aki arról is szólt, a következő időszakban közel tíz pályázatot fognak meghirdetni, ebből a Berettyóújfalui Tankerületi Központban négy helyszínen 1,2 milliárd forint értékben történnek majd felújítások, illetve bővítések. A Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke említést tett továbbá arról a konzorciumi formában megvalósuló együttműködésről a három vármegyei tankerülettel, melynek eredményeképpen egy – a humánerőforrás fejlesztését célzó – projekt fog elindulni.
 
Kezdte gondolatait Mikepércs polgármestere. Tímár Zoltán reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy a tantermek számának bővülése után a tornaterem is meg fog újulni, amely szintén a tanulók fejlődését fogja szolgálni.
 
Mondta Majosi Pálma, hozzáfűzve: a Berettyóújfalui Tankerületi Központ 2,5 millió forintot biztosított arra saját költségvetésből, hogy a tanítás elkezdődjön az új épületben.
 
Az infrastrukturális fejlesztés keretében az iskolaépület egy emeleti szinttel bővült, ahol hat tantermet, kettő csoport-, tanári szobát, szertárakat és raktárakat, vizesblokkokat alakítottak ki. Felvonót, illetve új gázkazánokat is beépítettek, megtörtént a létesítmény akadálymentesítése, a belső terek festése, a teljes külső homlokzat felújítása és hőszigetelése, valamint a nyílászárók cseréje. Beépített tűzjelző rendszert telepítettek, továbbá több mint 10 parkolóhelyet építettek ki az oktatási intézmény udvarán.
 
Az ünnepi alkalmat az iskola diákjainak műsora tette teljessé.
 


Kapcsolódó képgaléria:Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink