2023. június. 1, csütörtök
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  25 éves a Bihari Népművészeti Egyesület
2018-10-15 15:17:16, Kulturális hírek


Balog Alíz hegedű és Lajtos Anna zongorajátéka nyitotta a 25 éves Bihari Népművészeti Egyesület gyűjteményes kiállítását október 8-án. A „Szülőföldünk, Biharország” címet viselő tárlaton 64 alkotó 27-féle kézműves munkáját tekinthetik meg az érdeklődők a Bihar Vármegye Képgalériában.

 

A kiállításmegnyitón elsőként Bulcsu László köszöntötte a jubiláló egyesületet. A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke nagy örömmel érkezett a jeles alkalomra Biharba.

Jeles nap ez a mai az egyesület életében – ezekkel a gondolatokkal kezdte köszöntőjét Török Istvánné, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke.

A kiállítást megnyitó V. Szathmári Ibolya néprajzkutatót többek között arról kérdeztük, egy népművészeti egyesület életében milyen jelentősége van negyed évszázadnak.

Az eseményen Török Istvánné emléklapot vehetett át a debreceni Kézműves Alapítvány kuratóriumának tagjaitól példaértékű munkájuk elismeréseként. A tárlatmegnyitót a derecskei Tilinkó Népdalkör előadása tette teljessé.

A 25 éves Bihari Népművészeti Egyesület gyűjteményes kiállítása november 7-ig várja a látogatókat a Bihar Vármegye Képgalériában.Kapcsolódó képgaléria:Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink