2023. június. 1, csütörtök
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Több százan nézték meg a megújult Zsinagógát
2020-09-22 09:17:03, Frissítve: 2020-09-22 09:17:39 - Kulturális hírek


Épületbemutató sétán nézhették meg a megújult Zsinagógát, és ismerhették meg annak történetét az érdeklődők szeptember 20-án. A felújított épületre rengetegen voltak kíváncsiak, a Zsinagóga megtekintésén több mint 250-en vettek részt.

 
A program a Kulturális Örökség Napjai keretében valósult meg, amely az Európai Örökség Napok magyarországi rendezvénysorozata.
 
A Zsinagóga bemutatásánál elhangzott, a tervezők és a kivitelező az épület felújítása során kívül, illetve belül is törekedett az eredeti állapotok helyreállítására. Ahol nem volt archív fotó vagy minta, mint például a világítástechnikánál, ott a mai kornak megfelelő formákat, technikákat alkalmazták. Teljes egészében renoválták a padlózatot, a terrazzót, a hajópadlót és a díszítőfestést. Az épület főhomlokzatának három bejárata közül egy a karzatra vezet, amely eredetileg a nők helye volt, és külön kapun keresztül közelítették meg.
A Zsinagóga közel fél év múlva kerülhet közösségi, kulturális, részben szakrális multifunkciós épületként a Hajdú-Bihar megyei turisztikai attrakciók sorába, ahol állandó, interaktív, helytörténeti jellegű kiállítás, előadások, koncertek és konferenciák kapnak majd helyet.
 
 
 


Kapcsolódó képgaléria:Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink