2024. április. 18, csütörtök
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Döntések az áprilisi képviselő-testületi ülésen
2023-05-22 13:12:01, Városi hírek


Az önkormányzat tavalyi költségvetésének zárszámadási rendelete, a helyi rendőrkapitányság és az önkormányzati tulajdonú társaságok beszámolói az elmúlt évről. Többek között ezekről tárgyalt a képviselő testület április 27-i ülésén.

 

Az ülés elején az életének 72. évében elhunyt Seres Katalinról emlékeztek meg egy perces néma főhajtással, aki a város érdekében kifejtett aktív közéleti és magas színvonalú kulturális tevékenységének elismeréséül 2015-ben az önkormányzat által adományozható Báthory Gábor-díj kitüntetésben részesült.

A város közbiztonsági és közlekedési helyzetéről, az elmúlt évben elvégzett rendőrségi munkáról terjedelmes beszámoló volt a képviselők előtt. A helyi rendőrkapitánysághoz 38 településen 84 ezer lakosságszámú illetékességi területén öt város és 33 kistelepülés tartozik. A helyi kapitányságot vezető Dr. Tóth Ferenc az ülésen több dologra is felhívta a figyelmet.

A kapitányságvezető külön felhívta a figyelmet az elmúlt időszakban egyre nagyobb számú, az online térben elkövetett csalásokra.

A Herpály Vagyonkezelő Kft. is beszámolt a 2022-es évi tevékenységéről, és az idei évre vonatkozó üzleti tervéről. Zámbori Péter az ülésen elmondta, a tavalyi év gazdálkodását nagyban befolyásolta a rezsi költségek nagymértékű emelkedése.

A BERÉPO Nonprofit Kft. 2022. évi tevékenységéről szóló beszámoló is a napirendek között volt. Karalyos Krisztina ügyvezető a külső gazdasági környezet hatásaira hívta fel a figyelmet a cég gazdálkodásával kapcsolatban. Mint mondta, a számadatokból is látszik, hogy a szociális ágazat mennyire érzékeny.

Az ülésen mindhárom beszámolót egybehangzó igennel fogadta el a képviselő-testület.

Az önkormányzat tavalyi költségvetésének zárszámadási rendeletéről is tárgyaltak. A 60 oldalas előterjesztésben olvasható, az önkormányzat költségvetése megalapozott volt. Dézsi Ferencné kiemelte,  az energiaárak emelkedése az önkormányzat működésére is hatással volt, teljesen átstrukturálta a költségvetést. A pénzügyi irodavezető arról is szólt, a tavalyi évben is a működési kiadások voltak túlsúlyban, bevételi oldalon az iparűzési adóbevételek csökkenése volt tapasztalható.

Új, az önkormányzat vagyonáról szóló rendeletről is tárgyaltak az ülésen. Ennek szükségességét az adta, hogy nagy mértékben frissíteni kellett a mellékleteket, a jelenleg hatályos, még 2013-ban alkototthoz képest. Emellett az új rendelet részletesen szól az önkormányzati tulajdonban álló ingó vagyon átruházására vonatkozó szabályokról is.



Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink