2024. április. 29, hétfő
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Egy család műveiből nyílt kiállítás
2024-01-29 12:59:25, Városi hírek


A kultúra folytonossága tükröződik a debreceni gyökerű Makoldi család tárlatán, mely a magyar kultúra hetén nyílt a művelődési ház Bihar Vármegye Galériájában. A Jel-képző címet viselő családi kiállítást többek között festmények, batikok, illetve szobrok alkotják.

 

A műveken olyan egyetemes jelek szerepelnek, amelyek időtlenek és mélyebbek, mint az emberi kultúra – hangsúlyozta a tárlatot megnyitó Harangozó Imre. A néprajzkutató az alkalmon a családra jellemző művészetről, illetve egykori oktatójáról, Makoldi Sándor festőművészről beszélt.

A megnyitón az egykori pedagógus gyermekei, Makoldi Gizella, illetve Makoldi Sándor Gyula is részt vettek, akik beleszülettek a képzőművészetbe. A mai napig nagy hatással van rájuk szüleik művészetének vizualitása, valamint formavilága. Ezekre a családi tradíciókra utal a tárlat címe is.

A szobrász és testvére, Makoldi Gizella festő-restaurátor, textilművész, illetve szüleik, Makoldi Sándor és Makoldi Sándorné néprajzos, festőművész családi tárlatának megnyitóját Balázs Amarilla népdalénekes jóvoltából népzenék tették teljessé.



Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink