2024. április. 30, kedd
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Segítség az energiaválságban
2024-02-15 10:08:20, Városi hírek


Energetikai fórumot tartottak a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzatok számára. A fórumsorozatot a kialakult energiaválság miatt az Energiaügyi Minisztérium indította útjára 2023-ban. Célja, hogy a települések vezetői első kézből értesüljenek az energiaügyeket érintő eseményekről, valamint a megoldásokról.

 

Utóbbiról, illetve hazánk energiapolitikájáról és az energiapiaci folyamatokról az MVM Csoport adott tájékoztatást. Emellett a polgármesterek kérdéseire is választ adtak.

A résztvevőket Muraközi István – mint a fórumnak otthont adó városvezető – köszöntötte. Kiemelte, 2019-ben egy olyan választási ciklus kezdődött, amelyre korábban nem volt példa. Először egy világjárvány, majd az Ukrajnában zajló katonai hadművelet és az energiaválság hozott új kihívásokat. Ez a találkozó lehetőséget ad, hogy az MVM Csoport és az államtitkárság tanácsokat adhasson az önkormányzatoknak az ilyen helyzetek leküzdésére – tette hozzá a polgármester.

Dr. Vitányi István köszöntőjében az energiahelyzetet veszélyeztető tényezőkről, illetve a fórum aktualitásának okáról beszélt.

Az alkalmon Steiner Attila is részt vett. Az Energiaügyi Minisztérium államtitkára többek között magát a fórumot és annak programját mutatta be.

Az államtitkár az alkalmon elmondta, hazánk energiaszuverenitásának érdekében csökkenteni kellene a gázfogyasztást, és például biogázzal, hidrogénnel vagy geotermiával helyettesíteni azt. Az is elhangzott, a legnagyobb potenciál a villamosenergiában van, de a megújuló energiatermelés is jól halad.



Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink