2024. április. 29, hétfő
 
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek  
     
  Szépen beszéltek a Kazinczy-versenyen
2024-02-15 10:28:35, Városi hírek


A Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny kerületi fordulójának adott otthont a Nadányi Zoltán Művelődési Ház. A tanulók a hagyományokhoz híven egy kötelező, valamint egy szabadon választható szöveget felolvasva mutatták be szép beszédüket.

 

A versenyzők értékelésekor fontos szempont a szövegértés, a szöveghűség, a hangvétel, a hangképzés, a hangsúlyozás, a szünettartás, illetve a természetes beszéd. A felső tagozatos diákok idei teljesítményével elégedett volt a háromtagú zsűri, köztük Kapornai Andrásné is.

A zsűrielnök arról is beszélt, milyen érzés több évtizede figyelemmel követni, valamint értékelni a Szép Magyar Beszéd résztvevőit.

A kerületi fordulón 18 diák felolvasását hallhatta a zsűri, de csak egy tanuló, Nagy Zsombor László juthatott tovább a regionális fordulóba. Így ő képviselheti Kisújszálláson Berettyóújfalut, illetve a József Attila Általános Iskolát. A 7-8. osztályosok között a második helyen Frank Debóra, a harmadikon Ékes Johanna végzett. Az 5-6. évfolyam első helyezettje Zákány Bella Rozi lett. A második helynek járó oklevelet Demény Zsófia, a harmadikét pedig Kádár Vivien vehette át.



Kapcsolódó képgaléria:



Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
     
     MENÜ:  
  Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek

Impresszum | Elérhetőségeink